Uw schilderwerk gaat weer jaren mee

Bel 085 - 760 00 40 voor een offerte. 
Breng uw schilderwerk in topconditie door de schilders van KoeVec.

Erkende restauratie kwaliteit

Gecertificeerd voor restauratie van schilderwerk

Voor de meeste aspecten van restauratie hebben wij de expertise in huis. Voor wij aan de restauratie beginnen, bespreken wij je wensen. Wij willen zo op maat mogelijk werken en samen tot de beste uitkomsten komen.

MONUMENTALE WOONHUIZEN

Voor particulieren

Woon je in een monumentaal pand? Dan is het belangrijk dat je pand wordt gerestaureerd volgens de ERM richtlijnen: Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Ook van de overheid heeft het prioriteit om deze monumenten in zo’n goed mogelijk staat de houden. Daarom kun je in aanmerking komen van SIM-subsidie.

Ook voor restauratie van niet-monumentale panden kun je natuurlijk bij ons aankloppen.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

VAN MOLENS TOT PALEIZEN

Voor bedrijven

Ambassades, molens, paleizen: het zijn allemaal panden die wij al eens hebben gerestaureerd. Met positieve reacties tot gevolg. Wij helpen je graag met het onderhoud van jouw monumentale pand en voorzien je in advies.  Het onderhoud van deze monumenten kost vaak veel tijd en geld. Daarom kun je ook als onderneming in aanmerking komen voor SIM-subsidie.

Ook voor restauratie van schilderwerk bij niet-monumentale bedrijfspanden kun je natuurlijk bij ons aankloppen.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Al meer dan 75 jaar ervaring

Antwoorden op al je vragen

Voordat je kiest voor een schilder kan het zijn dat je wat vragen hebt.
Wij hebben de meest gestelde vragen over restauratie voor je op een rijtje gezet.

Wat voor restauratie werkzaamheden doen jullie?

Alles wat met schilderwerk te maken heeft. Naast het schilderen zelf, kunnen wij ook de ondergrond herstellen. Daarbij kunnen we ook bladgoud bijwerken of aanbrengen. Wij zijn erkend en gecertificeerd door Stichting ERM en OnderhoudNL.

Wanneer is restauratie van schilderwerk nodig?

Schilder bij voorkeur alleen als het technisch nodig is. Je voorkomt dat er een onnodig dik verfpakket ontstaat dat, door de spanningen tussen de onderlinge verflagen, eerder gebreken zal vertonen.

Dit gaat gepaard met onnodige kosten, verlies van waardevolle informatie en dichtslibben van profileringen.

Wil je weten of jouw schilderwerk toe is aan restauratie? Vraag ons om advies!

Wat voor panden restaureren jullie?

Wij restaureren zowel reguliere als monumentale panden. In het verleden hebben wij molens, grachtenpanden en zelfs het koninklijk paleis gerestaureerd.

Weten of jouw pand in aanmerking komt voor subsidie?

Lees meer over de voorwaarden

Voor welke werkzaamheden krijg ik subsidie?

Alleen de kosten voor de werkzaamheden voor regulier onderhoud, zoals schilderwerk of plaatselijk herstel van houtwerk, komen in aanmerking voor de instandhoudingssubsidie. Dit geldt alleen voor monumentale panden.

Meer informatie over subsidie >

Heb ik een vergunning nodig?

Voor zowel schilderen als reinigen heb je in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Mede door de risico’s op gebied van schade, milieu en gezondheid. Monumentaal schilderwerk is specialistisch werk: schakel altijd een specialist in. Ook voor het schoonmaken van stoffig of vervuild oppervlak.

Kan ik subsidie krijgen?

In sommige gevallen komt jouw monumentale project in aanmerking voor de SIM Subsidie. Deze subsidie geldt voor zowel woonhuizen als voor niet-woonhuizen.

Lees meer over de SIM Subsidie 

Wat is de stichting ERM?

ERM staat voor Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Deze stichting streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit in het onderhouden en restaureren van monumenten. Koevec voldoet aan de beoordelings- en uitvoeringsrichtlijnen zoals die worden vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen Restauratiekwaliteit.

Wat is onderhoudNL?

OnderhoudNL is de vereniging van (restauratie-)schilders- en (totaal-)onderhoudsbedrijven, industriële onderhouds- en glaszetbedrijven.

De bij OnderhoudNL aangesloten bedrijven zijn professioneel, investeren in kennis, innoveren in onderhoud en zorgen dat alles waar mensen in wonen, werken, leren, recreëren, reizen verduurzaamd en behouden blijft voor de toekomst.

ERM gecertificeerd

Restauratiekwaliteit Monumentenzorg.

SIM subsidie mogelijk

Van toepassing op monumenten.

Expert in monumentenzorg

Gecertificeerde werknemers