Uw schiderwerk gaat weer jaren mee

Bel 085 - 760 00 40 voor een offerte. 
Breng uw schilderwerk in topconditie door de schilders van KoeVec.

Antwoorden op al je vragen

Voordat je kiest voor een schilder kan het zijn dat je wat vragen hebt.
Wij hebben de meest gestelde vragen over schilderwerk voor je op een rijtje gezet.

Wanneer kunnen jullie starten?

In de meeste gevallen kunnen we binnen 2 weken starten nadat we bij je zijn langs geweest. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte van het project. Weten hoe snel we bij jou kunnen starten?

Hoe lang gaat schilderwerk mee?

In de praktijk gaat schilderwerk 5-7 jaar mee. Dit is echter onder meer afhankelijk van het onderhoud. Als je het schilderwerk regelmatig reinigt, gaat het langer mee. Ook de kwaliteit van de verf en van het schilderwerk spelen een grote rol.

Hoeveel BTW geldt er voor schilderwerrk?

In de meeste gevallen zal het tarief van 9% worden gehanteerd. Dit geldt voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Werkzaamheden die te ver afstaan van het schilderwerk- zoals kitwerk, voegwerk en herstellen van de ondergrond – vallen onder het 21%-tarief.

Wanneer kan je schilderen na stucen?

Het is het beste om stucwerk enkele weken te laten drogen voordat je gaat schilderen. Dit verkleint de kans op schimmel en vergroot de kans op een strak geverfde muur. De snelheid waarmee stucwerk droogt, is onder meer afhankelijk van onderstaande factoren:

  • Dikte van het stucwerk
  • Luchtvochtigheid
  • Ventilatie
  • Temperatuur
Moet ik glasvezelbehang schilderen?

Glasvezelbehang, of glasweefselbehang, is niet bedoeld als decoratief behang. Het wordt vaak gebruik als ondergrond tegen zuigende muren en/of om je muur te verstevigen. Wij raden aan het glasweefselbehang één of twee keer over te schilderen met muurverf.

Bij welke temperatuur kan je het beste schilderen?

De meeste buitenlakken zijn geschikt voor temperaturen van 5 °C tot 25 °C. April t/m oktober zijn de meest geschikte maanden voor schilderwerk. November is de minst geschikte maand om buiten te schilderen.

Wanneer kan je schilderen op pleisterwerk?

Nieuw pleisterwerk kun je het beste na een paar maanden pas schilderen. Wanneer je pleisterwerk droogt in de warme zomermaanden gaat het sneller dan in de winter.

Wanneer kan je het beste buiten schilderen?

April tot en met oktober zijn het meest geschikt om buiten te schilderen. Afhankelijk van onder meer temperatuur en luchtvochtigheid zijn andere maanden soms ook mogelijk.